018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Crkva u kasarni

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

- U trenutku kada se 95% stanovnika izjašnjavaju kao vernici, niko i ništa nema pravo da im to uskrati. Zakonska obaveza uvođenja verske službe u Vojsku Srbije je veliki plus za državu, jer ako izgubimo duhovnu, izgubićemo i telesnu snagu, a Vojska je snaga jednog naroda – rekao je episkop niški dr Jovan Purić obilazeći prvi bogoslužbeni prostor Treće brigade Kopnene vojske u Kasarni „Knjaz Mihajlo“.

Zgrada u kojoj će biti bogoslužbeni prostor namenjen vojnicima Kasarne „Knjaz Mihajlo“, kompletno će biti završena do dana Treće brigade, 7. oktobra. U ovom objektu, koji će biti jedan od tri ovog tipa u Nišu, vojnici će prisustvovati liturgijama i verskim obredima, ali uz poštovanje svojih vojnih obaveza.

Episkop niški dr Jovan Purić obišao je danas ovaj prostor i tom prilikom istakao da čvrsto veruje da će bogomolja biti mesto prikupljanja snage za velika dela vojnika.

Adaptacija u bogoslužbeni prostor započeta je decembra prošle godine. U crkvi će služiti vojni sveštenik, čije se postavljanje očekuje odmah po završetku obuke, koju trenutno pohađa četrdesetak sveštenih lica. Planiran je i pomoćnik sveštenika kog određuje Niška eparhija.

 

Povezane vesti