018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Četvoro poginulih i oko 30 ranjenih, razmena vatre traje

Od:
Komentari: isključeni

NAJROBI – Najmanje četiri osobe su ubijene i oko 30 je ranjeno kada su maskirani naoružani napadači danas upali u kampus koledža“Garisa“, u blizini kenijsko-somalijske granice i uzeli studente kao taoce.
Naoružani napadači su upali u kampus koledža pred zoru, pucajući nasumice uz uzimanje talaca i najmanje 30 ljudi je završilo u bolnici sa ranama od vatrenog oružja, saopštio je kenijski Crveni krst.
Ekstermisti somalijske grupe Al Šabab preuzeli su odgovornost za napad, javila je američka televizisjka mreža CNN.
„Nekih 50 studenata je oslobođeno“, saopštio je Crveni krst, a borbe su nastavljene sa napadačima koji se kriju u spavaonicama kampusa, dodaje AFP.
Do 11 sati po lokalnom vremenu, šest sati od početka napada, nastavljene su borbe da se povrati kontrola nad kampusom, pošto su kenijske snage bezbednosti očistile tri od četiri spavaonice i saterale u „ćošak“ ekstremiste u poslednjoj spaavonici, saopštilo je kenijsko ministarstvo unutrašnjih poslova.
Kenijski koledž „Garisa“ nalazi se na istoku zemlje, na 145 kilometara od granice sa Somalijom, a današnji napad nije prvi pošto somalijski ekstremisti često vrše upade u Keniju od kako je Kenijska vlada poslala vojne trupe preko granice u Somaliju.

Tanjug 02.04.2015 11:22
AP Photo