018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Četiri medalje za niške kik-boksere na Svetskom kupu

Komentari: isključeni
Tagovi:

Srpski kik bokseri osvojili su 26 medalja na Svetskom kupu u Mađarskoj i u ukupnom plasmanu ekipno treće mesto u konkurenciji 30 zemalja iza Poljske i Rusije.

Reprezentativcima iz Kik-boks kluba “Niš” pripala su četiri odličja u Segedinu, tri srebra i jedna bronza.

Jovana Ignjatović je u lou-kiku kategorija 60 kg u finalu izgubila od Poljakinje Eve Pjetrizkovske. Danilo Ratkić je u kategoriji 71 kg porazen u finalu posle tri pobede u duelima sa reprezentativcima Poljske, Mađarske i Belorusije. Lazar Stojanović u kategoriji 86 kg u borbi za zlato izgubio je od Poljaka Rafala Gacaka. U disciplini K1 kategorija 67 kg Novaku Raduloviću pripala je bronzana medalja. Najpre je savladao Poljaka Davida Pavlaka. Naredni meč po žrebnoj listi trebalo je da radi drugoga dana prvenstva protiv Belorusa Alekseja Saučenka, ali su organizatori promenili redosled ne obavestivši nikoga. Belorus je proglašen za pobednika, iako ni on nije znao za meč, ali je u tom trenutku bio u sali. Stručni štab srpske reprezentacije uložio je žalbu, međutim, organizatori nisu hteli da promene odluku, pa je Radulović morao da se zadovolji bronzanom medaljom.

Na Svetskom kupu učestvovao je još jedan niški kik-bokser Saša Lalić, ali je poražen već u 1. kolu od Mađara Patrika Marmarosija.

Povezane vesti