018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Četiri lica uhapšena zbog zloupotrebe službenog položaja

Komentari: isključeni

Niška policija uhapsila je Z. D. (1961) iz Niša, zaposlenog u Upravi za građanska stanja i opšte poslove grada Niša, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotrebe službenog položaja i falsifikovanja službene isprave.

Pored njega, a zbog sumnje da su izvršili ista krivična dela, uhapšeni su i: S. J. (1964) iz Niša, odgovorno lice agencije za registraciju i prenos vozila “Jole Plus“, D. J. (1968) iz Niša, odgovorno lice agencije za konsalting poslove “Blondi“ i  Lj. G. (1971) iz Niša, odgovorno lice preduzeća “Maka kompani“.

Osumnjičeni Z. D. se tereti da je u toku 2013. godine i prvoj polovini 2014. godine u mesnim kancelarijama Medijana, Čair i Delijski Vis, kao zaposleni na overi dokumenata za potrebe agencija za registraciju i prenos vozila “Jole plus“, “Blondi“ i “Maka kompani“, overio ukupno 1.390 ovlašćenja po raznim osnovama bez prisustva stranaka koje daju ovlašćenja ili zaključuju ugovore, te omogućio da u njihovo ime ovlašćenja potpišu vlasnici navedenih agencija. Z. D. je takse za overu dokumenata naplaćivao od vlasnika navedenih agencija na ruke i novac zadržavao za sebe.

Sumnja se da je na taj način Budžet Republike Srbije oštećen za veći novčani iznos, na ime republičke administrativne takse.

U toku je kompletna provera svih ovlašćenja i ugovora overenih u 2011. i 2012. godini, nakon čega će biti utvrđen tačan novčani iznos za koji je oštećen Budžet RepublikeSrbije.

Osumnjičenima je doneto rešenje o zadržavanju do 48 sati, nakon čega će biti sprovedeni u nadležno tužilaštvo u Nišu.

Povezane vesti