018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Česte promene vremena ostavile posledice na zdravlje Nišlija (VIDEO)

Komentari: isključeni

Promena vremena donela je povećan obim posla Domu zdravlja, dok u Hitnoj pomoći kažu da je veliki broj poziva tokom vikenda uobičajena slika za ovu ustanovu. U Zavodu za zaštitu zdravlja studenata kažu da je sada smanjen broj pacijenata, ali da se, posle oktobarskog talasa, očekuje povećan broj obolelih studenata.

Srčani bolesnici i astmatičari na udaru su naglih promena vremena, što je uslovilo povećan broj pacijanata u Domu zdravlja.

A u Zavodu za Hitnu medicinsku pomoć kažu da je povećan obim posla za vikend postala uobičajena praksa za njih. Pacijenti koji se najčešće javljaju su oni sa hroničnim bolestima i kojima izuzetno smeta nagla promena vremena, ali ima i onih sa povišenom temperaturom i otežanim disanjem. Uobičajenu sliku narušava veći broj građana sa prelomima koji završavaju na Klinici za hirurgiju.

Ekipa Niške televizije obišla je i Zavod za zaštitu zdravlja studenata gde smo naišli na bolju sliku, jer je talas virusnog obolevanja studenata prošao u oktobru, tako da su čekaonice skoro prazne.

Česte promene temperature ostavljaju posledice i na zdrave. Najbolji savet je, uz sve one koje ste do sada mnogo puta čuli, da vodite zdrav život jer jedino tako možete lakše da se prilagodite svim promenama i ojačate imunitet.

Povezane vesti