018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Česma u čast svih hrabrih boraca koji su dali život za svoju otadžbinu (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

U okviru projekta „17 česama za 17 vekova hrišćanstva“ opštine Medijana, otvorena je i deseta česma. Ona se nalazi u Duvaništu, iza osnovne škole Dušan Radović , i dar je niškog ogranka Društva za negovanje slobodarskih tradacija.

Inicijativa za postavljanje ove česme potekla je od stanovnika Duvaništa. Međutim, ubrzo se uključio i niški ogranak Društva za negovanje slobodarskih tradacija. Oni su smatrali da je jedna ovakva česma prikladan način da se obeleže mnogi značajni jubileji, poput 100 godina od početka Prvog i 70 godina od završetka drugog svetskog rada, kaže predsednik gradske opštine Medijana dr Nebojša Krstić.
U godini mnogih značajnih jubileja za srpsku istoriju, ova česma je sagrađena u čast svih hrabrih boraca koji su dali život za svoju otadžbinu, rekao je predsednik niškog ogranka Društva za negovanje slobodarskih tradacija Miodrag Milić.
Česmu su osveštali sveštenici Eparhije niške, a učenici škole „Dušan Radović“ pripremili su prigodan program. U opštini Medijana najavili su skoro otvaranje još dve česme – jednu na Sinđelićevom trgu i drugu kod hotela My Place.