018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Česma – poklon Trebinja

Komentari: isključeni

Česma sa natpisom “Poklon Grada Trebinja“ svečano je otkrivena jutros na platou kod Vatrogasnog doma u Nišu. Ovo je najiskreniji izraz ljubavi i zahvalnosti hercegovackog naroda za podršku koja je iz Niša stizala tokom ratnih stradanja u Bosni, rekao je gradonačelnik Trebinja, Slavko Vučurević, koji je sa predsednikom niške opštine Medijana, otkrio česmu vrednu sedam stotina evra.

“Kod Vatrogasnog doma“ od danas mozete reći i “kod trebinjske česme“. Niška opština Medijana nastavlja projekat “Sedamnaest česama za sedamnaest vekova Milanskog edikta“, otvaranjem česme na malom platou između Vatrogasnog doma i poznatog solitera “Vojvotkinja“. Pijaca voda potekla je sa česme koja je poklon rukovodstva Trebinja Nišu i koja je jedno veliko hvala na podršci.

U ovom periodu Niš bi trebalo da dobije još 16 novih česama. Česma je simbol večnosti i povezivanja ljudi. Nekada su se u Nišu na tim mestima ljudi družili i sastajali. Grad Niš je ovu godinu proglasio godinom Milanskog edikta, a nove česme su samo stavka na dugačkom spisku događaja inspirisanih svetim carom Konstantinom i njegovim životom.

Povezane vesti