018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Ceo grad u Kini izolovan zbog kuge

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Kineski grad Jumen sa 30.000 stanovnika potpuno je izolovan, a 151 osoba se od prošle nedelje nalazi u karantinu, nakon što je jedan čovek umro od kuge, objavila je danas kineska državna televizija C CTV.

Žiteljima Jumena, grada u provinciji Gansu na severozapadu Kine, nije dozvoljeno da napuste grad, a policija koja je postavila barikade na periferiji grada, preusmerava vozače na alternativne puteve.

Početkom jula, 38-godišnji muškarac je pronašao mrtvog mrmota, isekao ga i želeo njime da nahrani svog psa, ali je istog dana dobio groznicu, preneli su drugi kineski mediji. Čovek je prebačen u bolnicu pošto mu se stanje pogoršalo i preminuo je u sredu prošle nedelje.

„Grad ima dovoljno pirinča, brašna i ulja za potrebe svih stanovnika u narednih mesec dana“, prenela je C CTV i dodala da su žitelji grada i građani u karantinu u stabilnom stanju.

Vlasti ne dozvoljavaju nikome da napusti grad, navela je televizija, mada je list „Čajna dejli“ prethodno objavio da su u gradu uspostavljena „četiri karantinska sektora“, preneo je AFP.

Poslednji slučaj kuge u Kini zabeležen je 2012. godine kada je bolest prešla sa inficirane životinje na čoveka.

(Tanjug)

 

Povezane vesti