018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Centar za socijalni rad: „Ne oduzimamo sina Živani Simonović“ (VIDEO)

Komentari: isključeni

Povodom izjave Živane Simonović u našem informativnom programu da Centar za socijalni rad pokušava da joj oduzme sina invalida, jer smatraju da nije sposobna da brine o njemu, oglasila se i ova institucija. Oni kažu da takav postupak nije pokrenut, već samo onaj koji se tiče produžetka roditeljskog prava I to na, kako kažu Živaninu incijativu. U centru dodaju da njen sin nije u stanju da brine o sebi, ali da uprkos zdravstvenim problemima koje I ona sama ima, njihov tim smatra da je ona sposobna da brine o detetu.

Da podsetimo, Živana Simonović se obratila udruženju “Iz kruga” koje pomaže ženama invalidima za pravnu pomoć. Samohrana je majka I brine o dvadesetogodišnjem sinu, takođe, invalidu. Pomoć je, kako kaže, zatražila, jer iz Centra za socijalni rad pokušavaju da joj oduzmu roditeljsko pravo, zbog toga što smatraju da nije sposobna da brine o sinu.

Međutim, u Centru za socijalni rad tvrde da je postupak za produženje roditeljskog prava pokrenula sama Živana, te da je iz tog razloga njenom sinu dodeljen privremeni staratelj. Ipak, kako ističu, njihove službe do sada nisu utvrdile da postoji razlog da joj se oduzme roditeljsko pravo.

U centru za socijalni rad ističu I da je Živana njihov dugogodišnji korisnik koja kako zbog materijalnog stanja, tako I zbog zdravstvenih problema prima pomoć I nadoknadu po više osnova. Takođe, dodaju I da se situacija u toj porodici prati po normativima koje propisuje Ministarstvo rada, zapošljavanja I socijalne politike I smatraju da Živana nema za strah dokle god se adekvatno bude brinula o svom sinu.

Službe Centra za socijalni rad su, ističu, Živani uvek bile na raspolaganju, a tako će biti i ubuduće ukoliko joj je potrebna pomoć, savet ili ukoliko bude imala nekih nedoumica vezanih za starateljstvo, dodaju u Centru.