018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Centar više puta pokušavao da uništi „zozovaču“

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Posle krađe desetak litara takozvane „zozovače“ iz magacina Centra za vinogradarstvo i vinarstvo, direktor Miloš Ristić očekuje da će posle 15 godina opasna rakija biti konačno uništena. On kaže da je godinama unazad Centar pokušavao to da učini, ali je 2009. godine, vraćena iz kruševacke toplane, jer je tamošnji inspektor za zaštitu životne sredine zabranio uništavanje, tražeći studiju o uticaju na životnu sredinu.

-Opasna rakija koja je pre 15 godina odnela 43 života, a koja je iste godine na osnovu rešenja Okružnog suda u Nišu deponovana u magacin Centra za vinogradarstvo i vinarstvo, praktično je zaboravljena- kaže direktor Miloš Ristić.

Ristić dodaje da je i 2009. po sudskom nalogu pokrenuta inicijativa za uništenje rakije

„Zozovača“ je vraćena u ovaj magacin, gde 738 flaša pića preduzeća PP „Živadinović“ stoji od 1998. godine. Ristić dodaje da je tokom vikenda odneto desetak flaša opasne rakije i da cilj lopova, pretpostavlja, nisu bila pića već bakarni predmeti. S obzirom na lokaciju, Ristić ističe da se ovde obijanja i krađe dešavaju  skoro svake nedelje.

Ristić očekuje da će posle ove krađe opasna rakija biti konačno uništena.

Podsećamo da je posle slučaja „Zozovača“ 1998. godine, vlasnik PP „Živadinović“, Miroslav Živadinović, osuđen prvobitno na 15 godina zatvora, a presuda je kasnije preinačena na 12 godina.

Povezane vesti