018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Cene zakupa tezgi veće za 5,5 odsto (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Iako se broj zakupaca tezgi na niškim pijacama iz godine u godinu smanjuje, Gradsko veće odobrilo je Javno-komunalnom preduzeću “Tržnica“ da poveća cene zakupa tezgi za 5,5 odsto. Direktor ovog preduzeća Radovan Milojević kaže da je “Tržnica“ maksimalno izašla u susret zakupcima, jer nije krenula odmah da primenjuje korigovane cene.

Oni koji garderobu, cipele ili druge proizvode prodaju na buvljaku zakup tezgi ubuduće će plaćati između 5.000 i 9.000 dinara, a slične cene biće i na preostalih 10 pijaca. Poljoprivrednici će mesečnu rezervaciju na najvećoj, Tvrđavskoj pijaci, plaćati nešto više od 1.800 dinara, dok će dnevna taksa u zavisnosti od toga u kom delu se tezga nalazi, iznositi između 260 i 300 dinara. Iz Javno-komunalnog preduzeća “Tržnica“ kažu da je korekcija cena bila njihova zakonska obaveza i da se ne radi ni o kakvom poskupljenju, već o usklađivanju cena sa inflacionim indeksom.

Zbog visokih cena tezgi, manje kupovne moći i sve rigoroznijih inspekcijskih kontrola, broj robnih tezgi za poslednje tri godine smanjen je za oko 900. Na najprometnijoj niškoj pijaci “Krive livade“ u poslednjih godinu dana od zakupa je odustalo 65 lica, a na “Cvetnoj“ 40.

Povezane vesti