018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Cene polovnih automobila nikad povoljnije

Komentari: isključeni

Cene polovnih automobila nikada nisu bile povoljnije, kažu Nišlije. Prodaja, međutim, zavisi isključivo od kvaliteta vozila koja su trenutno u ponudi, tvrde vlasnici auto-placeva.

Polovnjaci na auto pijaci nikad povoljniji, kažu Nišlije, ali se na kupovinu ne odlučuju brzo. Kažu, zbog besparice treba pametno trošiti. Prilikom kupovine najvažnije je u kakvom je stanju automobil, koje je godine proizveden i koliko je kilometara prešao. Ponudom su, ipak, zadovoljni.

Najprodavanija su vozila 2001. i 2002. godište, dok se starija retko kupuju.

Osim automobila, na auto-pijaci se može pazariti skoro sve – od garderobe i obuće, zimske opreme, auto-delova, a ono što je najaktuelnije su zimske gume. Ovde se mogu kupiti i za 20 evra, kažu prodavci. Međutim, Nišlije se teško odlučuju na kupovinu polovnih auto-delova.

Pežo, reno i opel su najzastupljenije marke na auto-piajci, a prosečan auto košta od 2 do 3 hiljade evra. Opel astra 2002. godište se može kupiti za 2800, godinu dana stariji Citroen C3 za 2600, Golf 4 je oko 3000, a 11 godina star Ford Fokus 2 i po hiljade evra.

Povezane vesti