018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Čelnici Studentske konferencije na prijemu kod predsednika Skupštine Grada (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Studentska konferencija univerziteta Srbije krajem prošle godine izabrala je za predsednika i potpredsednika konferencije, Nišlije Milana Petkovića i Đorđa Stankovića. Sa njima je razgovarao predsednik skupštine grada Mile Ilić. On je tom prilikom najavio i da je pokrenuta inicijativa za formiranje gradskog fonda za mlade, koji će mladima pomagati u stipendiranju, zapošljavanju, finansiranju odlazaka na takmičenja i drugim važnim pitanjima.
Milan Petković i Đorđe Stanković od nedavno su na čelu najvišeg predstavničkog tela studenata Srbije. Ovaj uspeh, kako kažu, nije samo njihov već će puno doneti niškom univerzitetu i Gradu.
Kao predsednika Studentske konferencije univerziteta Srbije Milana i Đorđa čeka puno obaveza i rešavanje različitih studentskih pitanja.
Predsednik Skupštine grada Mile Ilić, koji je pre dve godine dobio zahvalnicu od SKONUS-a za doprinos kvalitetu obrazovanja i podršci koju pruža studentima, čestitao im je na postignutom uspehu i sa njima razgovarao o aktuelnim problemima mladih u našem gradu. Tom prilikom je i najavio osnivanje fonda za mlade koji bi im pružio veću podršku u realizovanju različitih ideja, ali i pri zapošljavanju.
Ilić je podsetio i da je ove godine skupština usvojila i Strategiju za mlade, kao i da je Grad poslao nadležnom ministarstvu zahtev da odobri zapošljavanje najboljih diplomiranih studenata u Nišu.

Povezane vesti