018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Bugarsko-srpska privredna komora do kraja godine (VIDEO)

Kada se pojavio podatak da je spoljno-trgovinska razmena Srbije sa Bugarskom vrlo mala, niška Regionalna privredna komora predložila je da se formira bugarsko-srpska provredna komora, sa kancelarijama u Sofiji i Pirotu. Ova komora biće formirana do kraja godine, finansiraju je Evropska unija, Republika Bugarska i zainteresovane firme, a projekat košta 194 hiljade evra. Glavna motivacija naših kompanija je lakši izlazak na tržište Unije.  

Bugarsko-srpska privredna komora biće deo IPA programa prekogranične saradnje dve zemlje, a mogu se uključiti sve firme koje žele da izvoze na bugarsko tržište. Srpska kancelarija biće otvorena u Sofiji, a bugarska, zbog blizine sa granicom, u Pirotu.

Ideju za osnivanje Bugasrko-srpske privredne komore osim niče, dale su i Komore u Leskovcu i Zaječaru, a podržali su je Bugarski ekonomski forum iz Sofije i Trgovinsko-industrijska komora Vidin. Naše firme zainteresovane su zbog izlaska na tržište Evropske unije.

Projekat za brži razvoj prekogranične saradnje sa 194.000 evra finansiraju Evropska Unija, Republika Bugarska i partneri.

 

Povezane vesti