018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Budžet u skladu sa merama štednje (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Predviđeni budžet Gradske opštine Crveni krst za 2015. godinu biće u skladu sa merama štednje, zaključeno je na današnjoj skupštinskoj sednici. On će iznositi 131 milion dinara, što je za 15 miliona manje nego u 2014. Srezani će biti troškovi za socijalu, davanja nevladinim organizacijama, ali i dnevnice i putni troškovi opštinskih funkcionera.
Ovogodišnji budžet Gradske opštine Crveni krst iznosi 146 miliona dinara. Za 2015. biće za oko 15 miliona manji, čime su, prema rečima prvog čoveka ove opštine Miroslava Milutinovića, ispoštovane preporuke Vlade i Ministarstva za lokalnu samoupravu.
Merama štednje će u 2015. biti pogođeni i oni koji su već navikli na uštede, pa će izdavanja za socijalu biti manja za trećinu.
Osim odluke o budžetu za narednu godinu, na pretposlednjoj sednici Skupštine opštine Crveni krst doneta je odluka o dodeljivanju nagrade za počasnog građanina opštine i povelja za uspešnu saradnu javnim preduzećima i upravama. Uručivanje priznanja biće održano na svečanoj skupštinskoj sednici 24. decembra.

Povezane vesti