018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Budžet Palilule i razvojni i restriktivni (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Odbornici Gradske opštine Palilula usvojili su predlog na osnovu kojeg će ova opština sledeće godine raspolagati budžetom od 155.700.000 dinara, što je za sedamnaest miliona dinara manje u odnosu na ovogodišnji. Opozicija kritikuje punjenje budžeta uvećanjem taksi, ali s druge strane ocenjuje da je ovakav budžet jedini moguć.

Budžet opštine Palilula je razvojni i restriktivni, kaže njen predsednik Boban Džunić. Prethodnih godina, opština se dovijala za projektna sredstva, ali je pitanje do kada će to biti moguće.

Džunić kritikuje podjednaku podelu budžetskih sredstava opštinama, ističući da Palilula, kao i Pantelej, nemaju javne površine u meri poput Opštine Medijana, čijim bi izdavanjem, mogli ostvariti iste budžetske prihode.

Odbornici DS-a, najveće opozicione odborničke grupe u Skupštini Opštine Palilula, bili su uzdržani prilikom usvajanja budžeta.

Odbornici su dali i pozitivno mišljenje na Plan detaljne regulacije deponije Bubanj na teritoriji grada Niša.

Neki od planova Opštine Palilula jesu i smanjenje broja zaposlenih u administraciji za 5 odsto, transparentno budžetsko finansiranje projekata, kao i redovno izmirivanje obaveza prema javnim preduzećima Gradskoj toplani i Elektrodistribuciji, što do sada nije bio slučaj.

Povezane vesti