018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

„Budućnost u boji“ na zidovima Dečjeg centra

Komentari: isključeni

U želji da kao mladi stvaraoci utiču na promociju kulture i umetnosti i van galerijskog prostora i da tako i sami daju doprinos estetici grada, studenti Fakulteta umetnosti oslikali su zgradu Dečjeg centra.

Umesto neprikladnih grafita, koji su ružili zidove ove dečje ustanove, sada se nalaze murali koji predstavljaju spoj crteža osnovaca Niša na temu “Budućnost u boji”.

Mural koji je u okviru programa “Pokreni se za budućnost” oslikao petočlani tim studenata umetnosti u Nišu, pokriva sva četiri spoljna zida zgrade Dečjeg centra, što je skoro 350 metara kvadratnih. Likovno rešenje je uklopljeno u prostor i namenu ove dečije ustanove, a oslikavanje je trajalo četiri nedelje.

Polazna osnova mladim umetnicima sa klase Profesora Perice Donkova bili su crteži niških osnovaca, za koje je u maju raspisan likovni konkurs “Budućnost u boji”, a kako kažu, ovo je bio način da se umetnost promoviše i van galerija.

Studenti kažu da su otvoreni za sve zainteresovane građane, koji žele da na ovaj način oplemene svoje fasade. Sve podatke o njima naći ćete na sajtu programa “Pokreni se za budućnost” ili na Fakultetu umetnosti.

Inače, ovaj projekat jedan je od 7 društvenkorisnih studentskih projekata, koje i ove godine finansira kompanija „Filip Moris“ u okviru programa “Pokreni se za budućnost”. Vrednost projekta je blizu trista hiljada dinara.

Povezane vesti