018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Brojni demonstranti uhapseni, prkosili policijskom času

Od:
Komentari: isključeni

BALTIMOR – Brojni demonstranti uhapšeni su noćas, jer su prkosili uvedenom policijskom času u Baltimoru, nekoliko sati pošto je podignuta optužnica protiv šest policijaca zbog smrti mladog Afroamerikanca u pritvoru.

„Policija je hapsila demonstrante koji su odbili da odu, pošto je stupio na snagu policijski čas“, saopštila je Uprava policije Baltimor na tviteru, preneo je AFP.

U Baltimoru je ranije ove nedelje uveden policijski čas od 22.00 sata posle nemira, pljački i nasilja.

Jedan od uhapšenih demonstranata rekao je za televiziju CNN, da smatra da je nepravedno uhapšen jer je to „njegov grad i da ta policija ne živi tamo“.

Na hiljade demonstranata izašlo je juče na ulice Baltimora, uprkos optužnici protiv šest policajaca za ubitstvo drugog stepena, ubistva iz nehata i zloupotrebe službene dužnosti.

Državni tužilac Merilenda Marilin Mosbi rekla je da nije bilo opravdanja za hapšenje Afroamerikanca Fredija Greja (25) jer je nož koji je on nosio u džepu bio legalan, a njegova smrt u rukama policije u pritvoru raspirila je nezadovoljstvo koje tinja u Sjedinjenim Američkim Državama zbog „taktike sprovođenja zakona“, naročito u odnosu američke policije prema Afroamerikancima.
Tanjug 02.05.2015 09:00
Foto AP, Dejvid Goldmen