018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Broj sajtova koji propagiraju ekstremizam i terorizam povećao se deset puta (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Bezbedonosni izazovi i pretnje koji su aktuelni u nekim zemljama Evrope i Evroazije, tiču se i Srbije zbog njenog geostrateškog položaja. Kako bi se izbegle opasnosti i očuvala stabilnost neophodno je da naša zemlja učvršćuje sistem bezbednosti i saradnje sa organizacijama koje se bave ovim pitanjima, rečeno je na okruglom stolu na temu “Novi bezbednosni izazovi u Evropi i Evroaziji i uloga Srbije”.
Kako bi Srbija izbegla katastrofalni scenario kakav se viđa u zemljama poput Sirije, Ukrajine i Avganistana, važna je međunarodna saradnja naše i drugih država i organizacija koje se bave ovim pitanjima. Jedna od tih je Ruska organizacija dogovora o kolektivnoj bezbednosti čiji su predstavnici učestvovali na okruglom stolu održanom u Nišu.
Kada se radi o kriminalnim aktivnostima u informmacionim tehnologijama, Panarin kaže da se u poslednjih 5 godina broj sajtova koji propagiraju ekstremizam i terorizam povećao deset puta. Ovakvi sajtovi koji izazivaju nestabilnost nisu na teritoriji države protiv koje se vodi informacioni rat i zato je međunarodna saradnja i u ovoj oblasti neophodna. Da globalni svetski rizici mogu loše uticati na stabilnost naše zemlje smatraju i u centru za geostrateške studije zbog čega je kažu i organizovan okrugli sto.
Iz ruske organizacije dogovora o kolektivnoj bezbednosti kažu i da planiraju dve akcije u kojima će učestvovati Srbija. Jedna od njih je valcer pobede u kojoj će učestvovati mladi i koja će se kažu 9.maja osim u Beogradu možda održati i u Nišu. Drga akcija tiče se političke škole koja će verovatno biti organizovanamm u Srbiji tokom jeseni.