018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Broj obolelih od gripa raste (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Da broj obolelih od gripa svakodnevno raste, potvrđuju i u niškom Domu zdravlja. Najčešće je reč o mladim i sredovečnim ljudima koji često ignorišu simptome poput povišene temperature, mučnine i malaksalosti što dodatno zakomplikuje njihovo zdravstveno stanje. Iz Instituta za javno zdravlje kažu da je, u odnosu na prethodnu sedmicu broj obolelih od oboljenja nalik gripu dvostruko veći.
Promenljive spoljne temperature i nestabilni vremenski uslovi pogoduju respiratornim infekcijama. Zato je sve više onih koji imaju simptome nalik gripu. Čekaonice Doma zdravlja u Nišu su zbog toga napunili u najvećem broju pacijenti starosti između 25 i 50 godina.
Kako je za Nišku televiziju potvrđeno u Institutu za javno zdravlje, za sada je samo za jednu pacijentkinju koja se nalazi na Infektivnoj klinici u Nišu potvrđen virus gripa
Da epidemije nema, osim u Domu zdravlja, potvrđuju i u Institutu za javno zdravlje u Nišu koji raspolažu podacima za područje Nišavskog i Topličkog okruga. Primetan je, međutim, trend rasta broja pacijenata od oboljenja sličnih gripu pa je samo tokom prethodne nedelje taj broj čak duplo veći u odnosu na sedmicu pre nje. Tokom celog februara je čak petostruko više pacijenata imalo ovakvu kliničku sliku u odnosu na isti mesec 2014.

Povezane vesti