018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Brodovi ruske Severne flote doplovili do Lamanša

Od:
Komentari: isključeni

MOSKVA – Brodovi ruske Severne flote doplovili su do kanala Lamanš, gde će održati vežbe, javile su danas ruske agencije, navodeći da je zbog nevremena odlučeno da se plovila sklone u neutralne vode zaliva Sene.
RIA Novosti navodi da su danas brodovi ruske mornarice, čiju formaciju predvodi veliki protivpodmornički brod „Severomorsk“, danas forsirali najuži deo Lamanša tesnac Pa de Kale na severu Francuske i ušli u zaliv Sene, gde će sačekati da prođe nevreme.
Jedinice ruske mornarice na „Severomorsku“, desantnom brodu „Aleksandar Otrakovski“, tankeru „Dubna“ i spasilačkom remorkeru SB-406 uvežbavale su plovidbu kroz uske prolaze u složenim hidrometeorološkim uslovima uz intenzivnu navigaciju.
Kako je saopšteno, dok brodovi budu ukotvljeni posade će uvežbavati aktivnosti u borbi protiv podvodnih diverzantskih snaga i sredstava i izdržljivost usidrenih brodova pri nadolaženju vode i pojavi požara.
Mornarička formacija napustila je glavnu bazu Flote, Severomorsk, 20. novembra i za ovo vreme preplovili su više od 1.700 milja.
RIA Novosti navodi da je glavni cilj ovog atlantskog pohoda brodova ruske mornarice, obezbeđenje vojno-morskog prisustva Rusije u operativno važnim okeanskim rejonima.

Tanjug 28.11.2014 10:55