018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Bratislav Vučković podržava svoje radnike koji žele da se bore za primanja (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Javno komunalna preduzeća, umnogome se razlikuju od javnih preduzeća, po organizacionoj strukturi ali i po načinu na koji prihoduju, tako da su zahtevi sindikalista potpuno opravdani, kaže direktor JKP Medijana, Bratislav Vučković. Ističe da upravo zbog prirode posla, podržava svoje radnike koji žele da se bore za svoja primanja, ali ne i radikalizovanje bunta zbog kojeg bi trpeli svi građani, ali dodaje da je preduzeće i dalje u teškoj situaciji, jer je stopa naplate I dalje manja od planirane.

Članovi sindikata zaposlenih u javno komunalnim preduzećima, zahtevaju da budu izuzeta od najavljenog smanjenja plata, i kažu da će u tome istrajati do kraja. Kao argumente za svoje zahteve ističu da oni nisu direktni korisnici budžeta, da se sami finansiraju i da su im plate u odnosu na težinu posla koji rade ionako već male. U tim zahtevima, podržava ih i prvi čovek niškog JKP Medijana, Bratislav Vučković.

U upravi ovog preduzeća međutim tvrde, da pored problema sa najavljenim smanjenjem plata, imaju veliki problem i sa naplatom dugovanja.

U sindikatu JKP “Mediana” apelovali su na sindikate u drugim Javnim preduzećima u Nišu da im se pridruže i podrže inicijativu koju će uputiti vladi Republike Srbije, da se komunalni sektor izuzme iz mera smanjenja zarada.