018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Branislav Tiodorović: „Stanje u Nišu nije alarmantno i razloga za paniku nema“ (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

U Nišu je, kod šestoro pacijenata potvrđen virus gripa, od kojih je dvoje pacijenata, sa težom kliničkom slikom, na intenzivnoj nezi Infektivne klinike dok je jedna žena na kardiologiji pod posebnim tretmanom zbog komplikacija izazvanih ovim virusom. Uprkos ovakvoj statistici, stanje u Nišu nije alarmantno i razloga za paniku nema, kaže epidemiolog Branislav Tiodorović.
Smrt žene u petom mesecu trudnoće uzrokovana virusom gripa izazvala je strah kod mnogih. Uprkos tome što je u poslednja dva meseca grip u Srbiji odneo 6 života i tome što broj pacijenata u Nišu raste, epidemije za sada nema, kažu nadležni
Pacijentkinja koja je imala infarkt a u medjuvremenu je obolela i od gripa nalazi se na kardiologiji, u izlovonamom odeljenju, te tako opasnost od širenja virusa ne postoji. Ipak, Nišlije moraju da budu na oprezu, kaže Tiodorović uz podsećanje da su malaksalost, temperatura, bolovi u mišićima simptomi koji se ne smeju ignorisati i ukoliko postoje potrebno je hitno javiti se lekaru. Najbolja prevencija je, kaže Tiodorović, uzimanje vitamina, voća i povrća.

Povezane vesti