018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Branislav Jovanović: Zašto se đaci ne šalju u odmaralište Divljana? (VIDEO)

Komentari: isključeni

Umesto što se učenici niških osnovnih škola na nastavu u prirodi šalju na Zlatibor, Soko banju, Divčibare, zašto se, za duplo manji novac, a jednak kvalitet ne bi poslala u gradsko odmaralište Divljana? Ovo pitanje postavio je lider niškog URS-a Branislav Jovanović, i dodao da neke škole uopšte u ponudi i nemaju ovo odmaralište, na inicijativu Saveta roditelja. Dok je, recimo Zlatibor, dostupan samo nekima, na Divljane mogu besplatno i najugoroženiji učenici.

Divčibare 23.000, Zlatibor 21.000, Pašina česma 21.000 – sa druge strane u odmaralištu Divljana sedmodnevni aranžman košta 9.400 dinara.

Jovanović kaže da Grad već izdvaja novac za Divljanu, i ona je dostupna i najsiromašnijim učenicima. Deca na raspolaganju imaju i nutricionistu, i lekare, i udobnost, ali da pojedinim Savetima roditelja to nije dovoljno.

Školu u prirodi Divljana organizuje u septembru, novembru, martu i junu. Do sada je godišnje ovo odmaralište posećivalo oko 3.000 đaka, a ove godine hiljadu manje, zbog kako objašnjavaju, između ostalog, i kraćeg roka otplate za škole.

Povezane vesti