018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Branislav Jovanović podnosi ostavku na poslaničko mesto

Komentari: isključeni

Lider Gradskog odbora Ujedinjenih regiona Srbije Branislav Jovanović ponudiće ostavku na poslaničko mesto u Skupštini Srbije zbog, kako kaže, „sukoba interesa u kome se našao usled druge funkcije, a ne zato što ga je bilo ko iz stranke naterao“. On je pojasnio da se u sukobu interesa našao zbog funkcije takozvanog nezavisnog člana Nadzornog odbora u JP Putevi Srbije.

Ostavku će, kaže, podneti u znak poštovanja i zahvalnosti prema aktuelnoj ministarki regionalnog razvoja i lokalne samouprave iz URS-a Verici Kalanović, koja je, prema Jovanovićevim rečima, mnogo učinila za Niš i jug Srbije i za koju će, po okončanju rekonstrukcije, biti potrebno mesto u republićkom parlamentu.

Na spekulacije da ostavku daje jer ga je uslovio Mlađan Dinkić ili zato što prelazi u drugu partiju, Jovanović, koji je i izvršni direktor Direkcije za izgradnju grada, kaže da je odluku doneo sam.

Jovanović dodaje da će URS do poslednjeg dana u Vladi raditi na ideji ravnomernog regionalnog razvoja. Predsednik gradskog odbora ove partije kaže da to dokazuje i jučerasnja poseta Mlađana Dinkića Doljevcu, gde počinje izgradnja pogona kompanije „Leoni“, u kome će radno mesto naći oko 1500 ljudi.

Povezane vesti