018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Bradić: Republička skupština nije ispoštovala opredeljenje niške javnosti (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Narodni poslanik stranke Zajedno za Srbiju, Blagoje Bradić, kaže da će se i dalje boriti da na sve moguće načine ubedi skupštinsku većinu o neophodnosti postojanja regionalnih javnih servisa.

Skupština grada Niša je u tri navrata donosila odluku o potrebi postojanja regionalnog javnog medijskog servisa u Nišu. Podršku tome dalo je svojim potpisima i više od 35.000 građana Niša. Međutim, prema rečima narodnog poslanika Blagoja Bradića, poslanici u Beogradu nisu ispoštovali odluku niške skupštine i opredeljenje javnosti.

Bradić je skupštini Srbije podneo 11 amandmana na set medijskih zakona, ali je samo jedan prihvaćen. Ipak, kako kaže, trudiće se i dalje da ubedi skupštinsku većinu u važnost postojanja regionalnih javnih medijskih servisa.

Podsećamo, po novom setu medijskih zakona, država izlazi iz medija. Nije ispoštovana Medijska strategija koja je predviđala formiranje šest regionalnih javnih servisa. Ubuduće će postojati najmanje po pet televizijskih i radio kanala RTS-a i RTV-a u Beogradu i Novom Sadu, koje će finansirati svi građani Srbije. Žiteljima južno od Beograda, novim zakonskim rešenjima pravo na regionalne javne servise nije omogućeno.

Povezane vesti