018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Bosanci, Englezi, Rusi i Španci na Mondijalu

Komentari: isključeni

Fudbalske reprezentacije Rusije, Engleske, Španije i Bosne i Hercegovine izborile su plasman na Svetsko prvenstvo koje će sleeće godine da se održi u Brazilu. Plasman na Mondijal ranije su osigurale selekcije Holandije, Italije, Nemačke, Švajcarske i Belgije.

Rusija je osvojila prvo mesto u grupi F zahvaljujući remiju na gostovanju u Azerbejdžanu. Upravo taj bod joj je doneo prednost u odnosu na Portugaliju koja je savladala Luksemburg, ali će do Mondijala pokušati da se probije kroz baraž. Bosna i Hercegovina je do prvog mesta u G grupi došla zahvaljujući boljem međusobnom odnosu u duelima sa Grčkom. Obe selekcije su zabeležile pobede u poslednjem kolu, ali Bosanci mnogo teže na gostovanju u Litvaniji.

Očekivani epilozi viđeni su i u grupama H i I gde su prva mesta zauzele Engleska i Španija. Englezi su u vrlo zanimljivom duelu na Vembliju bili bolji od Poljske i ostavila Ukrajinu na bod zaostatka i uz nadu da će kroz baraž uspeti da se nađe na završnom turniru. Svetski šampioni Španci su savladali Gruziju i završili trku ispred Francuske kojoj pobeda nad Finskom nije mnogo vredela.

Poznati su i svi učesnici baraža, a to su Grčka, Portugalija, Ukrajina, Francuska, Švedska, Island, Rumunija i Hrvatska, dok je izvisila Danska kao najslabija drugoplasirana selekcija.

Povezane vesti