018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

U Donjecku uveden policijski čas

Komentari: isključeni
Tagovi:

Tanjug:DONJECK – U gradu Donjecku na istoku Ukrajine je sinoć uveden policijski čas, saopštila je pres služba samoproglašene Donjecke narodne republike (DNR), a preneo Glas Rusije.
9.15 – Lider Čečena Ramzan Kadirov izjavio je danas da nije slao čečenske jedinice da se bore na strani proruskih snaga na istoku Ukrajine, dodavši ipak da je moguće da su neki Čečeni otišli tamo na svoju ruku.
„Policijski čas će biti na snazi između 22 sata uveče i 6 časova ujutro“, naveo je izvor iz pres službe DNR, dodajući da će izlazak na ulicu u tom periodu „bez hitne potrebe biti opasan po život“.
Pored toga, u Donjecku je juče u 20 sati obustavljen javni prevoz, a ta mera će biti na snazi dok se situacija u tom gradu ne normalizuje.
Građani će morati u svakom trenutku da kod sebe imaju lične dokumente, a vođstvo NDR je zatražilo od ljudi da ne ostavljaju svoje automobile u ulicama oko zgrada administrativnih uprava, navodi Glas Rusije.
Ukrajinske snage bezbednosti su se juče drugi dan zaredom borile sa proruskim aktivistima u Donjecku, a vlada Ukrajine je saopštila da će nastaviti sa vojnom ofanzivom „sve dok nijedan terorista“ ne ostane na ukrajinskoj teritoriji.
Iako su borci samoproklamovane republike pretrpeli velike gubitke, jaka paljba koja se čuje ukazuje da vladine snage i dalje nailaze na otpor, naveo je Rojters. Procene broja žrtava sukoba tokom prethodna dva dana u Donjecku se kreću između 40 i 100.
Tokom protekle noći je na železničkoj pruzi u blizini Donjecka eksplodirala bomba, pri čemu je uništena pruga u dužini od jednog metra, ali ljudskih žrtava nije bilo, izjavio je portparol regionalne saobraćajne policije u Donjecku.

AP Photo/Vadim Ghirda

Povezane vesti