018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Bonove preuzelo 2000 građana

Za prva 2 dana, koliko traje podela, bonove za hranu podiglo je više od 2000 korisnika Narodne kuhinje. Do kraja nedelje, bonove bi trebalo da preuzme svih 5.170 registrovanih korisnika, koji će od subote kuvane obroke, posle 6 godina, moći da preuzimaju na 14 punktova u gradu.

Umesto lanč-paketa, najugorženije Nišlije od subote će na više lokacija u gradu moći da dobiju svoj kuvani obrok i to u specijalnim termo posudama. U Centru za socijalni rad podela bonova već traje, a korisnici kažu da im siguran obrok mnogo znači, ali ima i onih koji bi radije da i dalje dobijaju namirnice.

Svaki korisnik dobija bonove za ceo mesec, a iz Centra za socijalni rad kažu da je važno da se korisnici na vreme registruju. Na tenderu za pripremu hrane izabran niški Studentski centar, a iz gradskog budžeta za Narodnu kuhinju izdvojeno je četrdeset sedam miliona dinara. Ukoliko bude neophodno, Grad će rebalansom opredeliti i dodatna sredstva.

Hrana se može preuzimati u naselju Crvena zvezda, Paliluli, Pasi Poljani, na Bubnju, Stočnom trgu, Delijskom visu, u ulici 7. juli, Branka Miljkovića, Knjaževačkoj, a dodatne informacije korisnici mogu dobiti u centru za socijalni rad, gde će biti podeljeni i spisokovi sa svih 14 punktova.

Povezane vesti

 • ĐORĐE

  ŠTO SE TIČE PODELE OBROKA, KAKO KORISNICI DA ZNAJU GDE U ULICI 7. juli ĆE SE DELITI OBROK KADA TO NEZNAJU NI U CENTRU ZA SOCIJALNI RAD A NI SLUŽBA KOD GRADONAČELNIKA. TO MOŽDA MOŽETE SAMO VI DA SAZNATE PA DA NAS OBAVESTITE JER OVAKO MOŽEMO SAMO DA ODEMO U GRADSKU KUĆU ILI U DIREKCIJU ZA IZGRADNJU GRADA I DA ČEKAMO PODELU U SUBOTU, jer to su jedine dve gradske institucije u ulici 7. juli ?!!!

  • ĐORĐE

   MOŽE LI ODGOVOR DA SE DOBIJE NA SRPSKOM ?

   • Urednik

    Zvali smo sve nadlezne institucije i saznali da ce podela obroka biti ispred nekadasnjeg Doma omladine „Josip Kolumbo“, odnosno Oficirskog doma. Nadamo se da smo pomogli.

    • ĐORĐE

     ZAHVALJUJEM NA ODGOVORU !