018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Bolji uslovi za francuske investicije

Komentari: isključeni

Postoje mogućnosti za privredni preokret na jugu Srbije, jer se stvaraju bolji uslovi za investiranje, rekao je na sastanku sa privrednom delegacijom iz Francuske potpredsednik RPK Nebojša Bogdanović.

Šef ekonomske sekcije francuske ambasade u Srbiji Pjer Granžuan je istakao da su privrednici iz Francuske sve više zainteresovani za poslovanje u Nišu, kao i da će donirati pomoć ugroženima od poplava.

Francuska delegacija je tokom boravka u Nišu posetila predstavnike Grada Niša, Aerodorma „Konstantin Veliki“, a potom i privrednike pri Regionalnoj privrednoj komori, na inicijativu Saše Miljkovića, počasnog konzula Francuske u Nišu.

Francuska privredna delegacija je poslednji put u Nišu bila pre tri godine, a sada je pravo vreme da se stvore uslovi za nove francuske investicije, kaže šef ekonomske sekcije francuske ambasade u Srbiji, Pjer Granžuan.

Trenutno u našoj zemlji posluje 100 francuskih preduzeća, ali bi taj broj mogao da se poveća, kažu u Regionalnoj privrednoj komori najavljujući i dolazak premijera Aleksandra Vučića, koji bi uskoro trebalo da se sretne sa privrednicima, kako bi se pronašli najbolji modeli za brži razvoj privrede juga Srbije.

 

 

Povezane vesti