018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Boljevac dobio struju

Od:
Komentari: isključeni

BOLJEVAC – Boljevac je danas dobio struju zahvajujući radnicima „Elektrotimoka“ koji su uspeli da stave u funkciju stari dalekovod. Predsednik skupštine opštine Boljevac Ljubiša Janušević rekao je i da se očekuje da će do kraja dana biti osposobljen jedan od dalekovoda kako bi se rešili svi problemi sa strujom na području te opštine.
„Dogovorili smo se sa Elektrotimokom da probaju da stave stari dalekovod u funkciju i oni su to uspeli da urade“, rekao je Janušević Tanjugu.
On je dodao i da opština Boljevac „sada ograničeno ima struju“, odnosno da okolna sela još uvek nisu dobila električnu energiju“.
Zbog havarije na dalekovodu bez struje su od juče popodne opština Boljevac i selo Zlot u borskoj opštini, dok je u Boru uvedena i restrikcija vode.
„Ekipe Elektromreže koje imaju zadatak da otklone kvar na dalekovodu iz pravca Bora su na terenu i pokušavaju da problem što pre reše“, rekao je ranije predsednik opštine Boljevac Nebojša Marjanović
Prema njihovim uveravanjima, a to je ono što mi možemo da očekujemo, jeste da kvar bude otklonjen u toku dana, prenela je Regionalna televizija Bor.
U BORU RESTRIKCIJA VODE
Sinoć su u opštini Bor pala i dva dalekovodna stuba zbog čega je bez struje ostala industrijska zona, Fabrika lak žice i Fabrika bakarne žice, kaže direktor Elektrodistribucije Bor Dragan Milošević.
Napajanje struje je prekinuto i na izvorištima pijaće vode Bogovina i Zlot iz kojih se snabdeva deo opštine Bor, pa je JKP „Vododvod“ Bor bio prinuđen da uvede restrikcije u nižim delovima Bora. Voda se građanima isključuje parcijalno na tri sata, kažu u ovom Javno komunalnom preduzeću.
Napajanje Rudarsko topionicarskog basena Bor je stabilno.
Ledena kiša u Boru i okolini od početka decembra pravi velike probleme. Bez obzira na to što se temperatua nije znatno spuštala ispod nule, zbog naslaga leda slamala su se stabla drveća i grane, što je ugrožavalo vozila i pešake.
Radnici JKP „Treći oktobar“ i dalje seku i odvoze granje u najugroženijim delovima grada i pored puteva.

tanjug  05.12.2014 13:58

Foto video Tanjug