018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Bolje poslovanje već ove godine (VIDEO)

Komentari: isključeni

U poslovanju niškog aerodroma „Konstantin Veliki“ mere štednje su počele još pre par meseci, i pretpostavlja se da bio određeni boljitak u poslovanju već mogao da se oseti tokom ove godine, kažu u rukovodstvu ovog preduzeća. Ističu da je sprovedena racionalizacija kadrova, i da su obustavljene pojedine usluge koje nisu bile usko vezane za primarnu delatnost, ali da će zahvaljujući tome, aerodrom bolje prihopdovati.
Niški aerodrom do nedavno se bavio pojedinim poslovima koje nisu bile usko vezane za uslužnu delatnost koju bi trebalo da pruža, I ti poslovi su zbog mera štednje prekinuti, ističu u aerodromu. Izvršena je i racionalizacija kadra, tako da će, kako kažu u rukovodstvu, i dalje nastojati da ovo preduzeće što bolje posluje.
Kada je reč o uslugama koje aerodrom pruža, direktor navodi da su neke cene već snižene, i da je u planu da učine sve da privuku što veći broj putnika.
Podsetimo, ugovor grada Niša sa mađarskom ovom kompanijom „Wizz air“, koja bi već za koji mesec trebalo da počne da leti sa našeg aerodoroma, zaključen je krajem prošle godine, i kako su najavili u ovom preduzeću, pretpostavlja se da je saradnja sa njima, samo početak modernog osposobljavanja i unapređenja rada niškog avio transporta.