018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Bolja saradnja privrednika i studenata (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Predstavnici Regionalne privredne komore i studentskog parlamenta Univerziteta u Nišu potpisali su Sporazum o poslovnoj saradnji, čime su privrednici i studenti sa svih 13 niških fakulteta formalizovali i institucionalizovali zajedničke ciljeve.

Značaj potpisivanja ogledaće se u organizovanju tribina, seminara i studentskih praksi kod privrednika – članova regionalne komore, a prvi susret i povezivanje akademaca i preduzetnika u Nišu biće u subotu 22. marta u okviru foruma na niškom Univerzitetu.

Sporazumom o poslovnoj saradnji otvorene su mogućnosti za organizovanje studentskih praksi radi sticanja praktičnih znanja i pripreme studenata za prvo zapošljavanje, kao i upoznavanje potencijalnih poslodavaca sa kvalitetom i sposobnostima budućih diplomaca niškog Univerziteta, rekao je prilikom potpisivanja Sporazuma, potpredsednik Regionalne privredne komore, Nebojša Bogdanović.

Univerzitet u Nišu ne sarađuje prvi put sa Regionalnom privrednom komorom, ali Sporazumom su definisani načini povezivanje privrednika i studenata sa svih 13 fakulteta u Nišu, kaže predsednik Studentskog parlamenta Milan Petković.

Iz Studentskog parlamenta najavljuju da će prvo povezivanje niških studenata sa privrednicima biti u okviru foruma na Univerzitetu u Nišu, u subotu, 22.marta.

http://youtu.be/t-doMBT1MT4

Povezane vesti