018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Bolja saradnja niškog i banjalučkog Istorijskog arhiva (VIDEO)

Komentari: isključeni

Predsednik Skupštine grada prof. dr Mile Ilić priredio je prijem za goste iz Srbije i republike Srpske koji su došli u Niš kako bi prisustvovali obeležavanju 65 godina postojanja istorijkog arhiva.

Govoreći o istorijskom arhivu Niša predsednik skupštine Grada prof. dr Mile Ilić rekao je gostima iz Srbije i Republike Srpske da je ova ustanova jedina na koju prilikom podnošenja izveštaja, opozicija nema primedbe i za čiji izveštaj svi glasaju, što govori u prilog tome da svi prepoznaju kvalitet rada arhiva. Ilić je podsetio da je u saradnji sa gradom Istorijski arhiv izdao monografiju „Od kmeta do gradonačelnika“ u kojoj su predstavljeni svi gradonačelnici Niša, kao i da je rekonstrukcijom zgrade Grad pomogao Arhiv i dodao da će ubuduće pomagati koliko može. Direktorka istorisjkog arhiva Ivanka Stančevski rekla je da ova ustanova sarađuje već sa ovakvim ustanovama širom Srbije i regiona i da je saradnja sa Arhivom Republike Srpske od velikog značaja.

Direktor Arhiva Republike Srpske Dušan Popović rekao je da je potpisan ugovor o saradnji sa Istorisjkim arhivom u Nišu, ali da on ne bi voleo da to bude samo „mrtvo slovo na papiru“.

Na kraju prijema, domaćini Ivanka Stančevski i predsednik SG prof.dr Mile Ilić poželleli su gostima prijatan boravak u Nišu i pozvali ih da ponovo dođu u naš grad.

Povezane vesti