018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Bojanine vode ni ove zime neće biti odredište ljubitelja belih sportova (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Jedno od poznatijih izletišta i nekadašnja destinacija za sve one koji se bave zimskim sportovima u okolini Niša, Bojanine vode, ni ove zime neće biti odredište onih koji ozbiljno žele da se bave belim sportovima, kažu u niškoj turističkoj organizacji. Ističu da je ovaj turistički potencijal uvršten u akcioni plan i da će se maksimalno potruditi da ga iskoriste za letnji adrenalinsko-avanturistički turizam, ali da grad trenutno nema sredstava za popravku žičare i sređivanje ski staze.
Bojanine vode, koje se nalaze na manje od dvadesetak kilometara od grada, iako nekada najavljivane kao destinacija za sve u Srbiji koji žele da se bave zimskim sportovima a da ih to ne košta skupo, ni ove zime neće biti u funkciji. U niškoj turističkoj organizaciji kažu da, osim što nema dovoljno smeštajnih kapaciteta, ski lift i dalje nisu u funkciji, a ni ski staza nije pripremljena za spustove.
Međutim, ljudi od struke koji se ovim sportom bave godinama, tvrde da za sređivanje Bojaninih voda i njihovo privođenje nameni nije potrebno neko enormno ulaganje. Navode da bi sa dobrim projektom i organizacijom Niš za relativno kratko vreme mogao da ima jedan od najboljih i najpovoljnijih ski centara u zemlji, ali da prevashodno moraju da se utvrde tačni ciljevi.
I pored teškog stanja u gradskom i državnom budžetu, mera štednje koje su trenutno na snazi, Bojanine vode ipak će biti destinacija koja će na leto bti veoma atraktivna, najavljuju u turističkoj organizaciji.
Izletište Bojanine vode udaljeno je 25 km od Niša. Tokom zime na Bojaninim vodama moglo se skijati na ski-stazi Sokolov kamen, sa ski-liftom dužine 900 m, visinskom razlikom od 320 m i kapacitetom od 1100 skijaša na sat.