018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Bojanine vode imaju potencijala, ali su potrebna ulaganja (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Zbog havarije ski-lifta poznato izletište i nekadašnje skijalište na Bojaninim vodama već šest godina nije u funkciji. Neutabana staza pogodna je samo za sankanje, ali ne i zimske sportove. Zoran Marjanović predsednik niškog skijaškog kluba i Jurica Stanković, višestruki srpski šampion u skijanju su gostujući u Jutarnjem programu NTV naveli da bi sa dobrim projektom i organizacijom Niš za relativno kratko vreme mogao da ima jedan od najboljih i najpovoljnijih ski-centara u zemlji, ali da prevashodno moraju da se utvrde tačni ciljevi.
Turističko-rekreativni kompleks na Bojaninim vodama, koji se nalazi na dvadesetak kilometara od grada sagrađen je krajem osamdesetih godina, i tada je sa ski-stazom, žičarom i smeštajnim kapacitetima predstavljao veliki turistički potencijal juga Srbije. U početku je sve funkcionisalo kako treba, ali je krajem 2007. godine stena oštetila jedan od nosećih stubova tanjirače.
U turističkoj organizaciji kažu da su svesni potencijala koje ovo izletište ima, ali da je potrebno dosta ulaganja i da bi najbolje rešenje bilo neka vrsta javno-privatnog partnerstva.

Povezane vesti