018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Bogata ponuda u ”Noći pozorišta” (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Večeras se održava 4. ”Noć pozorišta”. Od niških teatara u ovoj manifestaciji učestvuju Lutkarsko pozorište, Niški i Studentski kulturni  centar.

Međunarodna manifestacija “Noć pozorišta” pokrenuta je 2008. godine , sa ciljem da se mobiliše nova pozorišna publika, a ova umetnost približi široj javnosti. Svojevrsna pozorišna fešta organizuje se u okviru međunarodne mreže „European theater night“,  uz podršku lokalnih samouprava i institucija kulture. U  našoj zemlji, ove godine učestvuju 24 grada, a od 2011. godine,  kada je prvi put pokrenuta, u manifestaciji je učestvovalo 40  srpskih  gradova sa preko 200 različitih programskih sadržaja.

Akademsko pozorište SKC-a, otvoriće vrata ljubiteljima pozorišne scene u 20 sati, kada će publika moći da vidi predstavu “Beogradska trilogija” na tekst Biljane Srbljanović, i to u novom, redizajniranom izdanju.

U Lutkarskom pozorištu u 18 sati održava se multimedijalna prezentacija “Priče lutkarskih čarobnjaka”. Kroz magični svet lutaka i lutkarskva, publiku vodi  glumac Davorin Dinić a ulaz je slobodan.

U Sali Fakulteta umetnosti od 20 sati, možete pogledati  monodramu “Milunka Savić” – Vesne Stanković, glumice Jugoslovenskog dramskog pozorišta. Monodrama je posvećena    najvećoj  srpskoj herioni  Prvog svetskog rata, a cena ulaznice je 450 dinara.