018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Bogat kulturni program u Nišu

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Ove nedelje – bogat kulturni program u našem gradu. Pored otvaranja tri izložbe u Galeriji Niškog kulturnog centra, Paviljonu u Tvrđavi, i Galeriji „Srbija“, najavljena je i promocija knjige poezije „Sastojci vremena“ autora Bojana Jovanovića. Nišlije će moći da pogledaju i premijeru domaćeg filma „Falsifikator“ u bioskopu „Vilin grad“.

„Šta je sledeće“ naziv je izložbe koja će otvoriti ovu nedelju, kada se govori o kulturi. Autori su Eduardo Alvarado i Vesna Pavlović, a dela su nastala uklapanjem i montiranjem originalnih radova, slika, akvarela i crteža. Izložba će biti otvorena u utorak u Paviljonu u Tvrđavi od 19 sati, i trajaće do 20. marta. Istog dana, ali od 20 časova, u Galeriji Niškog kulturnog centra, svoje vitraže predstaviće profesorka Slavica Erdeljanović Curk. Za ovu postavku spremljena su 22 vitraža galerijskog formata, nekoliko velikih opremljenih printeva monumentalnih vitraža, koji su građeni u javnim objektima u zemlji i inostranstvu.

Domaći film Falsifikator imaće svoju premijeru u sredu, 6. marta, od 20 časova, u bioskopu Vilin grad. Nišlije koje dođu na premijeru moći će da vide i glumce ovog filma, Tihomira Stanića, Branku Katić, Sergeja Trifunovića, kao i reditelja Gorana Markovića.

Pred sam kraj nedelje, u četvrtak 7. marta u galeriji Srbija izložba tapiserija Zagorke Stojanović. Otvaranje je najavljeno za 19 sati. Ovo je prva od 7 izložbi kojima će Galerija savremene likovne umetnosti obeležiti jubilej 1700 godina od donošenja Milanskog edikta.

Povezane vesti