018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Blokada računa Direkcije ne utiče na Budžet Grada

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Povodom izjave zamenika gradonačelnika Ljubivoja Slavkovića da je gradski budžet u blokadi zbog Direkcije za izgradnju grada, izvršni direktor ovog preduzeća Branislav Jovanović odbacio je te navode, istakavši da blokada računa Direkcije ni na koji način ne može da utiče na Budžet grada. On, takođe, kaže da ove „prozivke“ nisu korektne i osvrnuo se na firmu „MGF Promo“ iz Niša, na čijem je čelu bio Slavković, a koja Gradu duguje više od 200.000.000 dinara.

Slavković je na poslednjem Gradskom veću izneo niz kritika na poslovanje javnih preduzeća, a posebno se osvrnuo na Direkciju za izgradnju grada, za koju tvrdi da ne posluje domaćinski, odnosno da troši više od onoga što je predviđeno budžetom.

Izvršni direktor Direkcije ističe da Grad nikako ne može biti rob ovog preduzeća, jer samo realizuje planove koje su Gradsko veće i Skupština Grada prethodno usvojile.

Jovanović dodaje da račun Direkcije jeste u blokadi za oko 16.000.000 dinara, zbog dugovanja firmi „DIZ komerc“ iz Užica, koja je radila na uređenju Crkve svetog cara Konstantina i carice Jelene. Međutim, kako ističe, blokada tog računa nikako ne može da utiče na blokadu računa Grada. On je pozvao zamenika gradonačelnika da, ukoliko brine o dugovima, najpre naplati 200 miliona dinara koliko firma MGF Promo iz Niša, na čijem je čelu bio Slavković, duguje Gradu na ime komunalnih troškova u Tržnom centru „Srbija“.

Jovanović ističe i da sa 85 % realizovanih planova u 2012. godini, Direkcija za izgradnju grada spada među najuspešnija javna preduzeća, pa je kritike na njen rad odbacio kao neosnovane.

Povezane vesti