018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Blatnik dobitnik priznanja „Klasovo majstorsko pero“ (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Aleksandar Blatnik, niški karikaturista, dobio je priznanje „Klasovo majstorsko pero“ na ovogodišnjem Festivalu humora i satire „Zlatna kaciga“ u Kruševcu.

Ovo priznanje mu, kaže, mnogo znači. Međutim, karikaturisti u kasnijem periodu stvaralaštva se uglavnom takmiče radi novca, dodaje Blatnik.

Jedan od najpoznatijih srpskih karikaturista, Aleksandar Blatnik, još jednom je dobio priznanje za svoje delo. „Klasovo majstorsko pero“ mu, kaže, mnogo znači, jer ceni rad svog kolege po kome je priznanje dobilo naziv.

Blatnik, slikar, grafičar i dizajner čiji su radovi mnogo puta nagrađivani, kaže da se priznati karikaturisti takmiče uglavnom radinovca.

Na ovogodišnjem kruševačkom festivalu humora i satire „Zlatna kaciga“ glumica Tanja Bošković nagrađena je za životno delo, a priznanje „Vitez od Čarapanije“ prvi put je za 23 godine, koliko se održava festival, dobila žena i to glumica Sloboda Mićalović. Svake godine 1.aprila na Svetski dan šale, oni dodeljuju i priznanja za najbolje aforizme, karikature i kratke priče.

Povezane vesti