018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Blagojević: “Tokom aprila počinje sanacija 58 klizišta” (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

V.d. direktora vladine Kancelarije za pomoć i obnovu poplavljenih područja Marko Blagojević rekao je da očekuje da tokom aprila počne sanacija 58 klizišta koja direktno ugrožavaju putnu infrastrukturu. Sad je sve u rukama EU koja je obezbedila sredstva i izvodi radove za nas, izjavio je Blagojevic.
Klizišta predstavljaju možda i najveći problem, između ostalog i zbog toga što ne znamo odakle i u kojoj meri prete rizici. U saradnji sa UN radimo na razvoju detaljnog katastra klizišta. Paralelno sa tim popisom, počinje i sanacija prioritetnih, klizišta rekao je Blagojević.
Kada je reče o obnovi kuća stradalih u poplavama, Blagojević je istakao da je zbrinuto gotovo 400 porodica kojima su kuće srušene, a blizu 20.000 porodica dobilo je pomoć u novcu, a na donatorskoj konferenciji u Briselu obecano je 106 mil evra koja ce namenski biti iskoriscena.
On je naveo da je podneto skoro 1.000 krivičnih prijava protiv onih koji su dobili rešenje uz lažne izjave I na taj način je sačuvano oko milion evra“, „To, međutim, nije mnogo, zloupotreba s obzirom da je izdato više od 20.000 rešenja, rekao je Blagojević.