018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Blagojević: Tasovac doneo nevažeću odluku!

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Odluka dosadašnjeg ministra kulture Ivana Tasovca o poništenju Odluke prethodnog ministra kojom je Nišvilu odobrena pomoć od tri miliona dinara – pravno je ništavna!

- Detaljnom proverom, zaključili smo da Odluka Tasovca o poništenju Odluke svog prethodnika Bratislava Petkovića, praktično nije ni stupila na snagu, jer nije poslata nijednoj službi Grada Niša – kaže direktor Nišvilla Ivan Blagojević. Da su Tasovac ili bilo ko od nadležnih u Ministarstvu, samo pročitali tekst Odluke prethodnog ministra Petkovica, znali bi da Odluku o poništenju ne treba slati Nišvilu (osim kao informaciju zainteresovanoj strani) već Gradu Nišu koji je u Petkovićevoj Odluci zvanični primalac sredstava. Tako, praktično, ovaj ministarski presedan poništavanja važećih odluka prethodnika nije ni stupio na snagu pa nije ni počeo da teče rok za žalbu i tužbu.

Nišvil će iz postovanja prema instituciji Ministarstva kulture sačekati izbor novog ministra kulture i duboko verujemo da će on doneti ODLUKU O PONIŠTAJU ODLUKE O PONIŠTAJU ODLUKE dosadašnjeg ministra Tasovca – odnosno, smatrati Tasovčevu odluku ništavnom – jer ista nije ni stupila na snagu. Takođe očekujemo da će novi ministar kulture razmotriti i sufinansiranje ovogodišnjeg jubilarnog izdanja Nišvila, iako Komisija za kulturu, očigledno instruirana od strane vrha Ministarstva, u konkurenciji 5 džez festival u Srbiji – jedino Nišvilu nije dodelila ni dinar.

Podsećamo da je Odluka o dodeli sredstava Gradu Nišu za sufinansiranje Nišvila 2013, potpisana od strane ministra Petkovića 16. avgusta 2013. godine. Ivan Tasovac je Odluku o poništenju te odluke potpisao 10. decembra 2013. godine.

U međuvremenu, na mnoga obraćanja Nišvila Ministarstvu kulture (mailovima, telefonom i zvaničnim poštanskim dopisima), stigao je samo odgovor pomoćinice ministra Ane Vučetić (12. novembra) da će Ministarstvo po tom pitanju poslati zvaničan dopis nakon utvrđivanja zvaničnog stava.

 

 

U PRILOGU DOSTAVLJAMO

Odluku Ministra Petkovica

Dopis Ane Vučetić

Odluku Ivana Tasovca

 

Povezane vesti