018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Blagojević: „Nišvil“ finansijski nije adekvatno sagledan (VIDEO)

Ukoliko bi država i grad iz svojih budžeta izdvojili više novca za „Nišvil“ džez festival, više bi se para u toku manifestacije i slilo u gradski budžet, ocenio je u našoj emisiji ,,Hoću da znam“ direktor festivala, Ivan Blagojević, navodeći primer novosadskog „Egzita“, koji od uloženih pet, gradu vraća 15 miliona evra.

Na pitanje da li organizatori preteruju u finansijskim zahtevima, Blagojević je odgovorio da ovom festivalu Ministarstvo kulture duguje novac i za prethodne godine, te da priče o previsokim zahtevima jesu zapravo pokriće za snishodljiv odnos Beograda prema niškoj džez manifestaciji.

Festival ,,Nišvil“ uspeo je da u turbulentnim vremenima stane uz rame sa medjunarodno poznatim ,,Egzitom“ i ,,Gučom“, ali organizatori renomirane niške džez manifestacije upozoravaju da, u finansijskom smislu, i dalje nisu sagledani na adekvatan način.

Planirani budžet za ovogodisnji ,,Nišvil“ je 50 miliona dinara. Od tog novca, iz budžeta grada dolazi 17 miliona dinara, a od Ministarstva kulture – znatno manje.

Na ,,Nišvil“, prema okvirnoj evidenciji organizatora, stranci dolaze u značajnom broju, a primetan je i porast broja posetilaca iz Beograda i Vojvodine. Ulaznice se prodaju i u inostranstvu, a očekuje se da više hiljada ljubitelja džeza i srodnih pravaca, i ove godine bude u niškoj tvrdjavi od 14. do 17. avgusta, gde će nastupiti više od 550 izvodjača.

Povezane vesti

  • Tina

    Beograd i vlada srbije NIKADA neće podržati manifestacije koje se održavaju van njihovog pašaluka!!!Negde sam pročitala da su čak silom pokušavali prebaciti EXIT u Beograd, ali su ih osnivači javno napljuvali.