018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Bezbednost đaka na prvom mestu

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Pred početak školske godine u Policijskoj upravi je organizovan sastanak sa predstavnicima niških osnovnih i srednjih škola. Bezbednost je bila glavna tema. Podaci kažu da je u prethodnoj školskoj godini počinjeno manje krivičnih i prekršajnih dela. I policija i prosvetari najavljuju još bolju saradnju.

Od postavljanja ležećih policajaca, preko pojačanog policijskog do uvodjenja video nadzora – o svemu se razgovaralo na sastanku predstavnika osnovnih I srednjih škola I pilicijske uprave. Dosadašnju saradnju I jedni I drugi ocenjuju kao uspešnu. Pred početak nove školske godine ima I konkretnih predloga.

- Radi bolje bezbednosti đaka, trebalo bi postaviti video nadzor oko škole i u Tvrđavi -  ističe direktor ETŠ „Nikola Tesla“ Zoran Sokolović.

Policajci kažu – video nadzor je dobro rešenje. Na 174 škole – 11 policajaca, koji povremeno odlaze i u druge gradove, svakako, nije dovoljno. To je i jedna od glavnih sugestija prosvetara. Poslednji put niška policija je dopunila svoje redove pre 8 godina.

U školskoj 2012-2013 . bilo je manje remećenja javnog reda u odnosu na godinu ranije, sa 80  slučajeva broj je pao na 71. Bolja saradnja najavljuje se od prvog septembra. Policijski timovi koji rade na suzbijanju narkomanije, ali i internet nasilja već su spremni. Nastavljaju se i radionice za roditelje.

Podaci Policijske uprave kažu da je u prethodnoj školskoj godini manje je i krivičnih dela u školama, a učenici su najčešće učestvovali u tučama i svađama.

Povezane vesti