018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Bespovratna sredstva za poljoprivrednike

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Gradska Uprava za poljoprivredu je i ove godine za poljoprivrednike raspisala konkurs za bespovratnu pomoć. Otvoren je do 23. septembra, a proizvođačima i zadrugama biće dodeljeno ukupno četrnaest i po miliona dinara. Za sva registrovana gazdinstva podsticajna sredstva biće u visini polovine njihove investicije bez PDV-a, najavljuju u ovoj resornoj upravi.

Uprava za poljoprivredu i razvoj sela raspisala je konkurs za dodelu podsticajnih sredstava za realizaciju programa koji treba da doprinesu boljem kvalitetu života i razvoj poljoprivrede na seoskom području, kaže zamenik načelnika ove niške uprave Ljubiša Stojanović.

- Građani i udruženja građana mogu da konkurišu za jedan od sedam programa. Novina u odnosu na prošlu godinu je što je za registrovana poljoprivredna gazdinstva iznos podsticjanih sredstava 50% od iznosa investicije ” – kaže Ljubiša Stojanović, zamenik načelnika Uprave za poljoprivredu.

Konkurs će biti otvoren do 23. septembra, a poljoprivrednicima i zadrugama koji žele da podignu višegodišnje zasade ili da nabave mehanizaciju i opremu za navodnjavanje ili za preradu mleka i pakovanje meda biće dodeljeno ukupno 14.576.000 dinara.

- U zavisnosti od namene, moći će da se dobije najmanje 20.000 dinara, a najviše 500.000 dinara – ističe Stojanović.

Konkursni obrazac sa kriterijumima za korišćenje podsticajnih sredstava može se preuzeti u elektronskom obliku preko sajta Uprave za poljoprivredu niskoselo.com ili u zgradi Uprave na Keju Mike Paligorića 18a.

 

 

 

Povezane vesti