018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Bespovratna sredstva za bolju konkurentnosti

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Nacionalna Agencija za regionalni razvoj raspisala je javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava, kojima mala i srednja preduzeća mogu unaprediti sopstveno poslovanje u skladu sa međunarodnim standardima.

Za ovaj projekat, koji je predstavljen u Regionalnoj privrednoj komori, Agencija je namenila četrdeset miliona dinara. Rok za predaju dokumentacije je 10. jun.

Nacionalna Agencija za regionalni razvoj, bespovratna sredstva dodeljuje za unapređenje konkurentnosti malih i srednjih preduzeća, preduzetnika i zadruga. Svaki Projekat finansiraće sa 50 odsto njegove vrednosti, dok ostatak obezbeđuju vlasnici. Obrazac na osnovu kojeg zainteresovani privrednici mogu konkurisati postavljen je na sajtu.

Agencija će, između ostalog, finansirati i poboljsšanje postojećih i razvoj novih tehnoloških procesa, novih proizvodnih usluga, testiranje novih proizvoda, izradu i implementaciju specijalizovanog softvera, novi dizajn proizvoda i ambalaže i elektronsku prezentaciju preduzeća.

Pravo na dodelu sredstava imaju mala i srednja preduzeća, zadruge i preduzetnici, koji se bave proizvodnjom ili pružanjem usluga, koja su u većinskom domaćem privatnom vlasništvu, registrovana na teritoriji Republike Srbije, osnovana najkasnije u maju 2011. godine i uspešno posluju prethodne dve godine.

Program, uputstvo, pravila za ocenjivanje, prijava i drugi prateći obrasci dostupni su na elektronskim stranama Nacionalne agencije na adresi, a u štampanom obliku u akreditovanim regionalnim razvojnim agencijama.

 

 

Povezane vesti