018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Bespovratna sredstva za 100 kandidata (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Ako imate dobru ideju za otvaranje firme, ali vam fale oprema i stručna pomoć, prijavite se na konkurs “Pokreni se za posao”. Rok za prijavu je još sutra, 15. januara, a ovaj nacionalni konkurs organizuje nevladina organizacija ENECA, uz podršku kompanije „Filip Moris“. Interesovanje je očekivano veliko, a bespovratna sredstva dobiće 100 kandidata. Do sada je svoj biznis pokrenulo 178 Nišlija, najviše u oblasti zanatstva.

Oni koji budu izabrani na konkursu organizacije ENECA, dobiće 200.000 dinara, ali u opremi, imaće stručnu obuku, a mogu da računaju i na stalne savete stručnjaka.

Iako nema ograničenja oblasti, do sada su odabrani preduzetnici uglavnom ulagali u zanatstvo i proizvodnju, poljoprivredu i usluge, pa su tako u Nišu, zahvaljujući konkursu, otvorene frizerske i kozmetičke radnje, radnje za proizvodnju i preradu hrane, firme za zidarske usluge.

U prоtеklih pеt gоdinа prоgrаma „Pоkrеni sе zа pоsао“, otvoreno је ili unаprеđеnо 278 mаlih i pоrоdičnih prеduzеćа širоm Srbiје. Na konkurs se možete prijaviti poštom, mejlom, ili posetite sajt pokrenisezaposao.rs.

Povezane vesti