018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Besplatne sadnice za sve koji žele da se bave voćarstvom (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Iz niške Uprave za poljoprivredu najavljuju bolje dane za sve one koji žele da se bave ovom granom privrede. Akcija besplatne podele sadnica voća i vinove loze pokrenuta je pre nekoliko dana, a trajaće do sredine decembra. Prema rečima nadležnih iz ove uprave, biće obnovljeno 300 hektara plodnog zemljšta u Nišu i okolini, a prvi rezultati će, kako kažu, biti vidljivi već za nekoliko godina.

Poljoprivredna proizvodnja u Nišu, naročito kada je reč o voću i vinovoj lozi, umnogome zaostaje od ostalih krajeva Srbije, kažu u niškoj Upravi za poljoprivredu. Iako je niški kraj u prošlosti nadaleko bio poznat po ovoj profesiji, danas je situacija drastično drugačija, pa su nadležni iz ove uprave pokrenuli akciju koja bi trebalo da u narednih nekoliko godina obnovi na stotine hektara plodnog zemljišta.

U Upravi za poljoprivredu ističu da će ovaj javni poziv biti primamljiv za mnoge, tako da je neophodno da se svi zainteresovani što pre jave.

Javni poziv za podelu sadnica otvoren je do sredine decembra, a u planu je da se sadnicama pokrije od 90 do 100 odsto površine parcele.

Povezane vesti