018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Besplatna provera sećera u krvi za sve Nišlije (VIDEO)

Komentari: isključeni

U narednoj deceniji broj obolelih od dijabetesa bi mogao da se udvostruči, predviđaju stručnjaci. Zavod za zdravstvenu zaštitu radnika Niš omogućio je svim sugrađanima besplatne preglede sećera u krvi, kao i kontrolu krvnog pritiska. Cilj akcije je skretanje pažnje javnosti na važnost redovnih lekarskih pregleda u otkrivanju šećernih oboljenja.

Bez zdravstvene knjižice i čekanja, građani su mogli da provere šećer i krvni pritisak, ali i dobiju savete u vezi sa zdravim načinom života.

Lekari Zavoda za zdravstvenu zaštitu radnika izašli su van svojih prostorija kako bi ukazali građanima na značaj redovne kontrole šećera i krvnog pritiska.

Iz Zavoda napominju da je kontrola šećera važna kako za starije, tako i za mlade osobe, jer je dijabetes najčešće endokrinološko oboljenje i u stalnom je porastu u svetu i kod nas.

Institut za javno zdravlje, saopštio je da 670.000 ljudi u Republici Srbiji pati od ove bolesti što je 6 ,5 odsto stanovnika. Predviđanja su da će u narednih 20 godina broj obolelih biti udvostručen.

Povezane vesti