018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Besplatan advokat za najsiromašnije

Komentari: isključeni

Potpisivanjem ugovora o saradnji između opštine Medijana i Advokatske komore Niša, i ove godine obezbeđene su usluge advokata za socijalno najugroženije građane.

Besplatnu pravnu pomoć, žitelji Medijane mogu da ostvare svakog utorka i četvrtka od 10 do 13 časova, u uslužnom centru u Ul. 9. brigade.

Opština Niš prva je u Srbiji pre deset godina, uz podršku španske vlade, ustanovila servis pružanja besplatne pravne pomoći siromašnim građanima. Gradska opština Medijana nastavila je tu tradiciju i danas je jedina opština u gradu koja siromašnim građanima pruža besplatnu pravnu pomoć.  Za proteklih 8 godina više od 10.000 žitelja ove centralne gradske opštine koristilo je usluge ovog servisa.

Besplatnu pravnu pomoć pruža tim advokata. Ona može biti primarna, tj. pružanje pravnog saveta, i sekundarna, odnosno zastupanje u građanskim i krivičnim predmetima pred nadležnim sudom.

U Beogradu se danas održava međunarodna konferencija o iskustvima u pružanju besplatne pravne pomoći, na kojoj učestvuju advokati iz Srbije i zemalja regiona. Tim povodom, u Advokatskoj komori Niša biće priređen prijem za advokate iz susednih zemalja, najavio je predsednik komore Dragi Krstić.

Povezane vesti